12.07.2019
Første sprengning i Skullerud, Oslo

Den nye vannledningen skal bygges som et supplement til det eksisterende vannforsyningsnettverket i den nærliggende hovedstaden Oslo (~ 634 000 innbyggere). I tillegg til byggearbeidet vil Marti også gjennomføre implementeringsplanleggingen.

Spesialister innen tunnelanlegg på anleggsområdet har det nyeste og mest moderne utstyret til disposisjon. Den nye gravemaskinen brukt på anleggsområdet ble sendt direkte til Oslo fra den største messen for byggmaskiner i München.

Prosjektet

Anleggsområdet ligger sørøst i Oslo, ca. 8 km fra sentrum. Hoveddelen av arbeidet vil være konstruksjonen av en 3 318 m lang tunnel, der en ferskvannsledning med en diameter på 1 m vil bli trukket fra Skullerud til Enebakkveien. Prosjektet på CHF 35 millioner vil utføres fra april 2019 til desember 2021. Totalt vil ca. 100 000 kubikkmeter med materiale bli fjernet.

Tungt maskineri - fra Bauma til anleggsområdet

Etterarbeidet etter sprengning utføres ved bruk av en ITC312SL elektrisk gravemaskin. Det ble valgt å ta i bruk elektrisk gravemaskin grunnet sterkt fokus på miljøvennlige løsninger i Norge. Gravemaskinen ble utstilt på Bauma, den største messen for byggmaskiner i München i april 2019, og deretter levert direkte til anleggsområdet på Skullerud. Den nye gravemaskinen gjør det mulig for teamet å utføre svært effektivt rensk- og forskalingsarbeid.

Den sprengte steinmassen lastes direkte på kjøretøy (lastebil/dumper) ved bruk av et transportbånd integrert i gravemaskinen.

 
Marti AS
Karenslyst allé 8b
0278 Oslo

​​​​​​​​